OVO ČAK I LJEKARI PREPORUČUJU: Lijek od lista kupusa, evo kako se koristi

Znate li da je najobičniji list svježeg kupusa nevjerojatan lijek koji u Rusiji čak i liječnici za neka stanja preporučuju umjesto tableta? Osim što je nezamjenjiv u našoj kuhinji, postoji način da kupus koristite i u liječenju.

Pravilnom upotrebom izvuči ćete sve medicinske dobrobiti kupusa, a evo kod kojih tegoba najviše pomaže:

Ozljede i modrice

Ako ste se udarili ili pali, pa imate bolni otok ili masnicu, pred spavanje privijte list kupusa na ozlijeđeno mjesto i pričvrstite zavojem. Do ujutro bi otok trebao splasnuti, a bol ili masnica se znatno smanjiti ili čak nestati.

Ako vas nakon privijanja kupusa ozlijeđenom jesto boli još više, hitno se obratite liječniku, jer postoji mogućnost da je došlo do naprsnuća.

Ubodi insekata

Kod bola i otoka nakon ujeda pčele, ose ili stršljena značajno će vam pomoći list svježeg kupusa. U ovom slučaju se ponaša kao magnet – uvlači toplinu i bol s mjesta ugriza u sebe.

Pomoć kod glavobolje i temperature

List kupusa ima moć izvuči tešku glavobolju i sniziti povišenu tjelesnu temperaturu. Položite kupus na čelo tako da obuhvatite i sljepoočnice, pa pričvrstite zavojem ili pamučnom krpom. Rusi kupusom liječe i migrenu!

Bolovi u dojkama

Tijekom dojenja i laktacije, žene često pate od otoka i osjećaja nadutosti u grudima. Budući da trudnice i dojilje moraju izbjegavati lijekove, narodna medicina je sve što im preostaje!

Ruskinje ovaj problem rješavaju tako što velike, dobro oprane listove kupusa kojima su odrezale debele korijene i blago ih izlupkale tučkom za meso, privijaju na otečene dojke i drže što duže.

Prije korištenja lista kupusa u svrhu liječenja, morate ga oprati vrućom vodom, a zatim i osušite.

Izvor: novizivot.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *