ZABORAVITE LIJEKOVE: Pijte ovo svako jutro i bićete zdravi kao dren!

Svi se trudimo da konzumiramo zdravu i korisnu hranu, ali često nismo ni svijesni koliko jako ona može djelovati na naš organizam, i koliko može doprinijeti našem zdravlju.

Kad je u pitanju kurkuma – mnogo je rečeno, napisano, prepričano na ovu temu, o nevjerovatnim koristima ovog čudesnog začina, ali evo još jedan veoma zanimljiv način za održavanje tonusa organizma. Ono što je, takođe bitno, jeste da je svakome dostupan, piše “Uspešna žena“…

Jedna žena iz Velike Britanije odlučila je da sprovede eksperiment i počela je dodavati kurkumu u toplu vodu, koju je pila svako jutro.

Već nakon sedam dana primijetila je pozitivne promjene:

– poboljšalo se varenje,
– očistila se koža lica i
– jutarnje buđenje je bilo lakše.

Osim činjenice da je kurkuma jedan od najkorisnijih začina, koji jelima daje odličnu aromu i boju, ona takođe prija i organizmu, na taj način što posjeduje protivupalna, antioksidansna i podmlađujća svojstva.

Glavni sastojak, odgovoran za sve to, jeste kurkumin. Zahvaljujući njemu, voda sa kurkumom je jedan od ljekovitijih napitaka, koga često nazivaju eliksirom zdravlja.

Recept čudesnog napitka

Sastojci:

– 0,5 kafene kašike kurkume
– 1 čaša tople prokuhane vode (može se koristiti toplo mlijeko)

Sipajte kurkumu u čašu sa vodom, i promiješajte. Napitak se pije u prvom djelu dana. Prije, ili poslije doručka. Možete dodati prstohvat bibera, da se mješavina dobro apsorbuje. Pijte ovaj napitak 2 sedmice, poslije napravite pauzu (2 sedmice).

Još ako u ovaj napitak dodate i malo limuna i meda, to će biti pun pogodak za prevenciju i liječenje!

Pozitivan uticaj na organizam:

– Zdravlje srca. Kurkumin spriječava stvaranje tromba.
– Poboljšanje varenja. Normalizuje varenje i ubrzava metabolizam.
– Zaštita jetre. Obnavlja oštećene ćelije.
– Olakšava simptome artritisa. Smanjuje otok i ublažava bol bolje nego diklofenak.
– Prevencija raka. Poznato je da kancer najbolje napreduje u kiselim sredinama, a kurkuma alkalizuje organizam, pa tako štiti vaše zdravlje.
– Pozitivno utiče na zdravlje osoba oboljelih od dijabetesa.

Studija Univerziteta Oburn iz 2009. godine je pokazala da kurkuma može popraviti opšte zdravstveno stanje osoba oboljelih od dijabetesa.

Važno:

Iako je kurkuma poznata kao prirodni antibiotik, kod primjene napitka, postoje kontraindikacije, zato prije nego što počnete konzumirati napitak – konsultujte se sa svojim doktorom.

Izvor: uspesnazena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *