UJUTRO NAPRAVITE SEBI ČAJ OD OVE BILJKE: Liječi cijeli organizam, a evo kako se koristi

Biljka sladić sadrži nekoliko supstanci koje blagotvorno djeluju na stomak, ali i na zdravlje srca. Takođe može da smiri sluzokožu disajnih puteva, pa može da ublaži simptome astme i kašlja

Jedna je od biljaka sa izuzetno blagotvornim dejstvom na endokrini sastav. Može ublažiti bol u mišićima i zglobovima, a dokazano je da pomaže kod akni i problema u menopauzi. Iako je sladić veoma moćna biljka, nepravedno se zanemaruje.

Sladić se najbolje konzumira u obliku čaja. Ova biljka sadrži nekoliko supstanci koje blagotvorno djeluju na stomak, ali i na zdravlje srca. Takođe može da smiri sluzokožu disajnih puteva, pa može da ublaži simptome astme i kašlja. Koristi se kao blagi lijek protiv nadimanja u stomaku. Takođe je dio mnogih lijekova za organe za varenje i disanje.

Dokazano je da ima snažan antidepresivni efekat, opušta telo, pa može ublažiti bolove u mišićima. Pored toga, redovno konzumiranje čaja od sladića može ojačati imunitet, sprečiti alergije i ublažiti simptome menopauze. Sladić je jedna od biljaka sa izraženim dejstvom na endokrini sistem.

Glikozidi iz ove biljke imaju strukturu sličnu prirodnim steroidima u tijelu, zbog čega se sladić vekovima koristi za pomoć nadbubrežnoj žlezdi u periodima preteranog stresa. Glicirizinska kiselina stimuliše lučenje hormona iz nadbubrežne žlijezde i tako pomaže u održavanju njene normalne funkcije. Prekomjerna konzumacija sladića može izazvati glavobolju, oticanje lica i zglobova i uzrokovati zadržavanje vode u tijelu, pa budite oprezni.

Napomena: Ne preporučuje se konzumacija ovog čaja u slučaju oštećenja bubrega i hipertenzije, a dokazano je da loše utiče na organizam ako se kombinuje sa diureticima i laksativima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *