Sprečava nastanak teških oboljenja. Ovako se koristi ovo SUPER POVRĆE!

Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumiranje kvasa od cvekle sprječava nastanak teških oboljenja, čisti jetru, organizam od toksina i drugih “otpada”, otklanja opstipaciju i druge probleme sa crijevima.

Ruska tradicionalna medicina smatra kvas od cvekle najboljim nemedicinskim lijekom za hipertenziju, jer normalizuje krvni pritisak na duži vremenski period, koristan je kod ateroskleroze. (Tekst se nastavlja ispod)

NAPOMENA – Postoje i kontraindikacije:

Kvas nije preporučljiv za osobe koje imaju bolesne bubrege, probleme sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom (podagrom). U ovom slučaju neophodna je konsultacija ljekara.

Za pripremu ljekovitog kvasa od cvekle biće potrebno:

staklena tegla od 3 litre (još bolji je glineni sud, ako imate)
700 gr cvekle (otprilike 3 svježe cvekle srednje veličine)
2 kašike brašna
200 gr šećera
100 gr suhog grožđa
Priprema:

Svježu opranu cveklu isijecite na kockice ili tanke kriškice i složite ih u čistu teglu. Dodajte suho grožđe, 2 kašike brašna i 200 gr šećera. (Tekst se nastavlja ispod)

Teglu napunite hladnom prokuhanom vodom i promješajte. Zatim je pritvorite plastičnim poklopcem ili još bolje umotajte duplom gazom (da kvas “diše”) i ostavite na toplom mjestu 6-7 dana da fermentira.

Dva puta dnevno mješajte sadržaj tegle i po potrebi skidajte pjenu. Nakon 7 dana smjesu procijedite kroz gazu i dobićete kvas od cvekle. Pijte po 3-4 supene kašike 3 puta dnevno prije obroka. Kvas čuvajte u frižideru.

Popijte sav kvas i na tome se završava prva faza čišćenja jetre. Napravite pauzu od 3 mjeseca i ponovite tretman. Opet pauza 3 meseca i tretman ponovite treći put. Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista!

Prilikom čišćenja, prenosi B92, mogu da krenu pjesak i sitni kamenčići iz bubrega, a inače ovaj kvas od cvekle veoma dobro čisti jetru i bubrege.

Ovu metodu primijenjuju ljekari u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetre, nego i cijelog organizma, i kao odlično sredstvo za hipertenziju i aterosklerozu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *