SPASITE BUBREGE NA VRIJEME: Evo kako da očistite i izliječite bubrege uz pomoć ovog bilja…

Bubrezi su parni organ mokraćnog sistema, zaduženi da iz našeg tijela eliminiraju toksine. Svaki dan kroz naše bubrege prolazi oko 200 litara krvi, da bi se pročistila od otrova i toksina.

Bubrezi također proizvode važne hormone: erythropoietin, koji stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica, renin, koji regulira krvni tlak, i calcitriol. U našem tijelu već postoji prirodan mehanizam čišćenja bubrega. (Tekst se nastavlja ispod)

Ako konzumirate dovoljno tekućine u obliku vode, soka ili čaja, bubrezi se čiste sami. Međutim, ponekad je našim bubrezima potrebna pomoć, te je potrebna detoksikacija bubrega uz pomoć ljekovitih biljaka.

Kako smanjiti rizik od nastanka bubrežnih bolesti:

– izbjegavajte cigarete i pretjerano konzumiranje alkohola i kofeina

– održavajte krvni tlak i šećer na normalnoj razini

– redovito provjeravajte kolesterol

– pijte puno vode (bar 8 čaša dnevno)

– održavajte zdravu tjelesnu težinu (Tekst se nastavlja ispod)

Jedan od načina za čišćenje bubrega je i čaj od celera:

Napomena, da čaj ne smiju koristiti trudnice.

Supenu kašiku sjemenki celera, svježe mljevenih ili isjeckanih, prelijte sa pola litre kipuće vode i ostavite da se ohladi. Procijedite i odmah popijte čaj. Ako je to moguće, uvijek pripremite svježi čaj.

Čaj pijte bar jedan put dnevno po pola litra pripremljenog i to makar tri puta sedmično. Zatim, 3-4 dana odmorite pa ponovo pijete čaj na isti način. Terapija se tako uzastopno ponavlja makar jedan mjese, nakon kojeg bi trebali osjetiti veliko olakšanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *