SA 50 GODINA IZGLEDA KAO DA IMA 30: OVA MASKA JOJ JE PROMJENILA ŽIVOT

Donosimo vam 3 odlične maske za lice:

Maska za piling

Aspirin sužava pore i liječi mnoge probleme sa kožom.

Evo kako da napraviti masku:

Sastojci:

– 3 aspirina obična
– 3 kašike supene vode

Uputstvo:

Aspirin i vodu sastavite i mješajte dok ne dobijete teksturu paste. Lice je potrebno temeljno oprati a zatim utrljajte masku kružnim pokretima u kožu. Ostavite tako nanaešenu masku da dijeluje 5-10 minuta i ponovite metodu dva puta sedmično.

Maska sa limunom i aspirinom:

Maska za one koji iamju problema sa bubuljicama, mrljama i ostalim problemima na koži. Limun u kombinaciji sa aspirinom postaje nevjerovatan antibiotik i riješava nečistoća odlično se bori sa bakterijama. Ovu masku treba koristiti samo tokom noći jer izlaganje suncu se ne preporučuje.

Sastojci:

– 3 aspirina obična
– 3 kašike supene limunovog soka

Uputstvo:

Aspirin i limunov sok sameljite dok ne dobijete finu pastu a nakon toga to nanesite na lice i ostavite da dijeluje nekih desetak minuta i isperete lice vodom.

Maska sa jogurtom,aspirinom i medom:

Ova mješavina će umanjiti nastanak ožiljaka od bubuljica i fleka na licu. Redovitom upotrebom maska će omekšati vaše lice i vratiti sjaj koži.

Sastojci:

– 5 aspirina običnih
– pola kašike organskog meda
– 1 supena kašika jogurta

Uputstvo:

Izgnječite aspirine dok ne postane prah i zatim ih pomješajte sa ostalim sastojcima navedenim u receptu. Prvo natopite peškir vodom i stavite na lice da otvorite pore, a zatim nanesite masku u tankom sloju. Masku ostavite je da djeluje narednih 20-30 minuta a nakon toga lice isperite vodom i namažite hidratantnom kremom.

Izvor: novikuhar.novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *