OVO ĆE VAS POTPUNO PREPORODITI: Provjereni prirodni ruski lijek protiv bolova u kičmi i zglobovima (RECEPT)

Ovaj prirodni lijek pomaže kako održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe. Recept za bolne zglobove i leđa glasi:

Očistiti 300-400 gr belog luka i sitno isjeckati. Staviti u teglu i preliti ga 1 litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…).

Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mjesto na sobnoj temperaturi, na 2 sedmice. Ne zaboravljati svakodnevno mućkati sadržaj tegle.

Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procijedi kroz 3-4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako se koristi: Ulje se utrljava u bolna mjesta, na primjer u donji dio leđa (krsta) kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze.

Pokriva se najlonskom kesom, utopljava se preko noći (na ruke – rukavice, na noge – čarape). Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva mjeseca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *