OVAJ STARI LIJEK SPRJEČAVA TUMOR I PRODUŽAVA ŽIVOT

Stari lijek iz Tibeta liječi poremećaje u ishrani, sprečava infarkt srca i mozga, sprečava nastanak tumora, popravlja vid, ali i pomlađuje i garantuje dug život. Recept čiju osnovu čini bijeli luk i limun uzima se na prazan želudac, svakog jutra.

Priprema:

300 grama bijelog luka i 1 kilogram limuna s korom, sitno samljeti. Prokuhati 1,5 litru vode, a potom smanjiti vatru i dodati mljeveni bijeli luk i limun. Poklopiti posudu u kojoj se sastojci kuhaju. Na laganoj vatri smjesu prokuhati 14 – 15 minuta, ni minutu duže. Nakon što se smjesa ohladi staviti je u staklenu posudu.

Lijek se konzumira svako jutro – 0.5 dcl, 25 dana. Kada potrošite lijek napraviti pauzu 10 dana, a potom ponoviti postupak. Strogo se pridržavati dnevne doze lijeka i pauze od 10 dana.

Nakon izlječenja ne treba uzimati lijek već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zdravim osobama preporučuje se primjena jedne do dvije količine godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 mjeseci.

Tibetanski čaj za dugi život:

Ovaj tibetantski čaj koristi se kao zaštita od stresa i produžava životni vijek. 2 litre vode potrebno je prokuhati 5 minuta, zatim ohladiti.

Kada se ohladi, dodati 5 grama izrendanog đumbira, 2 velike kašike soka od limuna, 2 velike kašike meda, 1 prstohvat ljute papričice i 1 prstohvat anisa. Najbolje ga je piti tokom cijelog dana, na gutljaje.

Izvor: kucnilekar.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *