Ova moćna biljka gasi želju za cigaretama i topi kilograme!

Stevija je prirodni zaslađivač koji se dobija iz biljke poznate kao Stevia rebaudiana. Stevija se koristi kao zamjena za šećer u mnogim prehrambenim proizvodima, uključujući pića, slatkiše, jogurte, žitarice i druge namirnice. Pored nabrojanih dobrobiti, stevija se koristi i kao iscjeljujuća biljka protiv pušenja, uspješno “ubija” potrebu za nikotinom tvrde mnoga istraživanja.

Steviju možete konzumirati u bilo kom obliku – bilo u vidu praha, soka ili čaja. Bilo kako da je konzumirate, ima isti efekat.

Listovi stevije sadrže prirodne slatke spojeve poznate kao steviol glikozidi koji su 200-400 puta slabiji od šećera, ali nemaju kalorija i ne utječu na razinu šećera u krvi.

Stevija protiv pušenja

Stevija nije samo biljka koja se koristi protiv pušenja ona može i da topi kilograme, a najbolje je to što je možete uzgajati u svom domu jer ne zahtjeva nikakve posebne uslove.

Stevija ne samo da snižava visok krvni pritisak i liječi upalu grla, već predstavlja i dobrog saveznika u borbi sa hroničnim umorom i iscrpljenošću.

Stevija također ima pozitivan utjecaj na oralno zdravlje, jer ne izaziva karijes kao šećer.

Posljednje kliničko istraživanje provedeno u SAD-u pokazuje da ova biljka daje odlične rezultate kada je potrebno smanjiti potrebu i za cigaretama i alkoholom.

Stevija je također poznata kao prirodni zaslađivač i odlična zamjena za šećer. Dakle, mnoge su prednosti korištenja stevije.

Ostavite cigarete i alkohol i mršavite istovremeno.

Ako ste spremni da jednom zauvijek cigaretama kažete NE, ove bi vam biljke mogle biti veoma korisne da dobijete borbu protiv pušenja.

Prestanak pušenja jedna je od najboljih stvari koje ćete ikada učiniti za svoje zdravlje.

Također potrebno je očistiti pluća od svih štetnih tvari koje su se nakupile od godina pušenja. Napitak za čišćenje pluća dobar je za aktivne pušače, ali i za one koji su se odvikli od te nezdrave navike ili su česti pasivni pušaći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *