Obnavlja žuč, jetru i štitnu žlijezdu iz korjena: Ova jeftina namirnica može da oporavi cijelo tijelo

Postoji povrće koje se koristi već nekoliko godina za lečenje raznih bolesti jer su njegova svojstva vrlo efikasna, naročito kod problema sa štitnom žlezdom, zatezanjem kože i borbe sa bolestima probavnog takta.

Evo šta će se sve desiti ako uključite rotkvice u svoj režim ishrane.

Ova namirnica je sposobna za znatno poboljšanje vašeg zdravlja. Ona može da obnovi tkiva kože, pospeši varenje hrane, eliminiše toksine iz tela i bori se protiv stomačnih problema.

Rotkvica takođe dobro utiče na jetru jer joj pomaže da dobro funkcioniše.

Ono takođe rastvara kamen u žučnoj kesi. Sa druge strane, ima idealna svojstva za borbu protiv upale u predelu nosa, pa eliminiše upalu sinusa.

Ima jestivo korenje i bogata je vitaminom C, kao i brojnim antioksidantima i važnim hranljivim materijama koje mogu izuzetno dobro da utiču na organizam.

Odličan je laksativ koji će vam pomoći da izbegnete zatvor i regulišete crevnu floru. Takođe će vam pomoći da rastvorite kamen u bubregu i da detoksikujete celo telo.

Vlakna koje ovo povrće sadrži su idealna za apsorpciju holesterola i zasićenih masti koje se mogu naći u prerađenim namirnicama.

Kada se kombinuje sa velikim sadržajem joda, to će vam pomoći da regulišete funkcionisanje štitne žlezde.

Ovako ju je najbolje konzumirati da bi se dobila sva njena dobra svojstva:

Sastojci:

– 4 rotkvice
– 1 komad đumbira
– 4 kašike meda
– sok ood 4 limuna
– pola čaše vode

Priprema i način konzumiranja:

Sve sastojke pomešajte u blenderu. Kada se formira gusta mešavina, sipajte je u teglu i teglu čvrsto zatvorite. Uzmajte kašiku ove mešavine 3-4 puta dnevno tokom tri nedelje i pijte dve litre vode dnevno kako biste u potpunosti usvojili dobra svojstva rotkvica. Ovaj recept će poboljšati vaše celokupno zdravlje i podići nivo energije!

Izvor: stil.kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *