ISPRAVKA (PAŽNJA): Nije istina da nisu bolesni od raka i da žive 120 godina!

Na portalu lekovi-portal.com , prenesena je vijest pod naslovom “Nisu bolesni i ne znaju za RAK! Žive preko 100 godina, a žene rađaju i sa 65 godina! Smatraju da je ključ je u OVOM voću”. Nakon što je raskrinkavanje.ba provjerilo ovu objavu, ustanovljeno je da se radi o lažnim informacijama. U nastavku ćemo obrazložiti o čemu se govorilo u prethodnom tekstu i zaštu su te tvrdnje netačne.

U prethodnom tekstu smo govorili kako u Hunza narodu ljudi žive čak i po 120 godina i preko i kako oni nikad nisu obolijevali od roka, jer su koristili sjemnke koje sadrže vitamin b17. Nažalost ovo je samo mit i ove infromacije nisu tačne. Ove tvrdnje ispostavile su se potpuno netačnim nakon japanske ekspedicije koja je otkrila da je narod iz doline Hunza pothranjen i da pate od raznih bolesti, uključujući rak.Čak je i novinska agencija Agence France Presse Fact Check (AFP) objavila članak 29.04.2021. u kome se govori da je priča o Hunza narodu mit te da je ocijenjena kao netačna. U prethodnom tekstu se takođe govorilo o tome kako sjemenke kajsije sadrže vitamin B-17 koji je “navodno” poznat u borbi protiv raka, jer se govori kako one posjeduju vitamin B-17 koji je poznat u borbi “protiv raka”, ali zapravo je riječ o hemijskom jedinjenju amigdalin koje se može pronaći u sjemenkama kajsije, jabuke, šljive i drugog voća. Amigdalin, niti njegov derivat laetril, nije lijek protiv raka, a njihova prekomjerna konzumacija može dovesti do brojnih kontraefekata, pa čak i do trovanja. Ne postoje nikakvi dokazi da sjemenke kajsije ubijaju kancerogene ćelije.

OVE TVRDNJE NISU TAČNE I MOGU BITI OPASNE, ZATO VAM SAVJETUJEMO DA IH NE POKUŠAVATE.

Izvinjavamo se našim čitaocima koje smo doveli u zabludu i zahvaljujemo se timu iz raskrinkavanje.ba koje nam je obezbjedilo ove informacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *