NARODNI LIJEK PROTIV ČIRA, GASTRITISA, UPALE DEBELOG CRIJEVA, LOŠE PROBAVE

Ukoliko imate problem sa gastritisom, čirom, debelim crijevom, želučanom kiselinom i lošom probavom te sporim metbolizom predlažemo vam ovaj narodni lijek. Recept je veoma jednostavan i provjereno efikasan.

Za lijek vam je potreban svjež kupus i sokovnik. Svako jutro trebate iscjediti svjež sok od kupusa u količini 1-1,5 dcl. Popijte to na prazan želudac i nemojte ništa drugo jesti i piti naredna dva sata.

Ovo ponavljajte 40 dana. Nakon što završite terapiju provjerite rezultate i efekte. Terapiju po potrebi možete nastaviti koliko god je potrebno. Ukoliko nemate sokovnik možete kupus naribati ili samljeti, malo posoliti i ostaviti da odstoji. Nakon toga procjedite masu dobro kroz dvostruku gazu kako biste izvukli sok.

Osim sjajnog efekta na upale u probavnim organima, gastritis, čir i druga stanja sa crijevima sok od kupusa može vam donijet i dodatne zdravstvene korisit.

Ako budete redovno pili sok od kupusa tokom 40 dana mogli bi imati pozitivan uticaj na poboljšanje krvne slike, smanjenje štetnog LDL holesterola, smanjenje krvnog pritiska, sjajniju i čišću kožu i smanjenje tjelesne težine za nekoliko kilograma ukoliko ste pretili.

Kupus je povrće visoke biološke i niske kalorijske vrijednosti (24 kcal na 100 g), a prosječno sadrži: 92,52% vode; 1,21% proteina; 0,18% masti i 2,3% dijetetskih vlakana.

Najviše su zastupljeni: vitamin C (42 mg na 100 g) i beta-karoten (provitamin vitamina A), a zatim slijede minerali: kalij, željezo, magnezij, sumpor i bakar.

Male količine natrija te povoljan odnos kalcija i fosfora osiguravaju maksimalno iskorištavanje kalcija u organizmu.

Izvor: zdravljebezdoktora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *