Kad saznate ovo pićete SOK OD ĐUMBIRA svaki dan: Ali morate ga pripremiti na ovaj način

Đumbir je veoma zdrav i trebali biste koristiti čaj od njega zbog mnogih razloga:

Jača imuni sistem, jer posjeduje aktivne tvari: gingerdiol i gingerols koje imaju antivirusno, antigljivično i antibakterijsko dejstvo.

Sastojci u đumbiru imaju antiupalna svojstva i štite nas od raznih oboljenja i olakšavaju bolove u mišićima i zglobovima. Upotreba đumbira će poboljšati moždane funkcije i pamćenje.

Potaći će cirkulaciju, boriti se protiv srčanih bolesti, smanjiti krvni pritisak i nivo holesterola u krvi. Samnjnit će rizik od srčanog udara.

Poboljšati će probavu i apsorpciju hranljivih materija. Spriječit će mučninu, zatvor, proljev, povraćanje i oštećenja probavnog trakta.

Đumbir je veoma značajan jer ubija ćelije raka, sprječava njihovo razvijanje i metastaziranje. Posebno dobro djeluje na rak prostate, gušterače. pluća , kože i jetre.

Zato bi bilo itekako dobro da koristite đumbir. Koristite ga i kao začin, a napravite i ovaj čaj za koji smo vam ostavili i recept.

Sastojci za sok od đumbira:

– 4 ili 6 kriški sirovog đumbira
– jedna šolja vode
– med

Priprema:

Stavite vodu u lonac i kuhajte, zatim dodajte kriške đumbira i smanjite temperaturu. Kuhajte oko 15 minuta, a zatim naspite u šolju. Kada se ohladi dodajte med.

Ovaj čaj će značajno poboljšati vaše zdravlje, ojačati vas i izliječiti mnoge bolesti.

Nadamo se da vam je ovaj članak bio od koristi, ako želite podijelite ga i sa vašim prijateljima kako bi i oni znali za fantastične koristi đumbira.

Izvor: zanimljivosti55

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *