Jako djelotvorna kombinacija pri liječenju ciste jajnika i mioma maternice

Iako o miomi i ciste nisu opasni, ne opuštajte se jer mogu preći u ozbiljnija stanja.

Prvi recept sastoji se samo od dva sastojka
Sastojci:

Pola litra soka od šećerne repe (Recept za ovaj sok potražite na Internetu – priprema je jednostavna)
Med
Piprema:

Sok od repe (šećerne) pomiješajte sa 0.25 kg medom u blenderu, te konzumirate 3 puta na dan, po jednu čašu nakon svakog obroka.

Primjetit ćete da će ciste i miomi nestati i osjećat će te se puno bolje. Recept je izuzetno djelotvoran!

Glavni sastojak drugog lijeka je nadaleko poznata čuvarkuća, naširoko korisna biljka koju su u početku uzgajali Rimljani i Grci.
Latinski naziv čuvarkuće znači “uvijek živa”, a ova biljka je definitivno zaslužuje svoje ime jer nudi brojne ljekovite nutrijente, posebno kada je riječ o lječenju ciste i mioma.

Sastojci:

300 g lišća čuvarkuće
500 g meda
Tri puta sedmično popijte ovo uz doručak: Nećete imati pojma šta su to bolovi u kostima!

Priprema:

Prvo, nasjeckajte lišće čuvarkuće i dodajte med poslije. Neka tako odstoji 2-3 dana, sve dok se sastojci potpuno ne natope.

Kako koristiti:
Konzumirajte lijek ujutro, na prazan želudac, prije nego što jedete ili pijete bilo šta drugo. Nemojte konzumirati ništa narednih 2 sata.

Ovaj lijek ima sposobnost da stimuliše metabolizam i očistiti tijelo od toksina. Čak i ruski doktori preporučuju ovaj lijek, s obzirom na činjenicu da je izuzetno koristan u slučajevima kardiovaskularnih bolesti.Na kraju, kao što je spomenuto na samom početku, ova nevjerovatna kombinacija je izuzetno djelotvorna pri liječenju cista jajnika i mioma maternice.

Nadalje, u liječenju cisti na jajnicima mogu se koristiti i čajevi. Čajevi se većinom prave od ljekovitog bilja koje utječe na uspostavljanje balansa.

Ljekovite biljke koje se koriste za liječenje cisti na jajnicima su: vrkuta, crvena djetelina, hajdučka trava, kopriva i rusomača.

Ricinusovo ulje poznati je tradicionalni lijek koji se koristi za rješavanje viška tkiva i toksina iz organizma.

Osim toga, ricinusovo ulje djeluje stimulativno na krvotok i limfni sustav. Smanjuje i razgrađuje ciste na jajnicima.

Sok od đumbira takođe se koristi u liječenju cisti na jajnicima. Đumbir je poznat po svojem antiupalnom djelovanju te po tome da ublažava bolove i mučninu,prenosi Receptoor.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *