Čudesna GLJIVA ZA MRŠANJE i ČIŠĆENJE TIJELA: S njom je Američki predsjednik izliječio rak

Kombucha je azijska ‘čajna gljiva’. Uzgaja se u staklenci, uronjena u vodu, a sok i čaj pospješuju probavu, eliminiraju bakterije, brišu umor, te štite čak i od raka…

Kombucha sadrži enzime, vitamine skupine B, vitamin C, antioksidanse, aminokiseline, minerale i važne organske kiseline od kojih su najvažnije: glukuronska, glukonska, mliječna, octena i jabučna.

Supstancije kombuche djeluju pozitivno na cjelokupni organizam i bez ikakvih neugodnih nuspojava. Kombucha se može piti kao čaj, ako ga napravite kod kuće ili kao sok koji možete kupiti u trgovini.

– Smatra se da potječe iz Azije, a nastaje dodavanjem posebnih vrsta bakterija, kvasaca i šećera u crni ili zeleni čaj, nakon čega se pušta da fermentira tjedan dana ili dulje. Tijekom procesa fermentacije bakterije i kvasci na površini čaja formiraju nakupinu u obliku gljive, zbog čega se kombucha često naziva čajem od gljiva – objašnjava Sandra Krstev Barać, nutricionistica iz Vitaminoteke.

Spomenuta nakupina je živuća zajednica bakterija i kvasaca koja se može ponovno koristiti za novu fermentaciju čaja. Kombucha je izvrstan izvor probiotika.

Fermentacijom nastaje velika količina probiotičkih bakterija, koje pozitivno djeluju na zdravlje, uključujući probavu, upalne procese, kao i na mršavljenje.

– Kombucha je izvrsna i u borbi protiv bakterija. Jedna od glavnih tvari koje nastaju tijekom fermentacije kombuche je octena kiselina, koja može eliminirati brojne potencijalno štetne bakterije. Kombucha nastala iz crnog ili zelenog čaja posjeduje snažna antibakterijska svojstva, posebice protiv bakterija koje uzrokuju infekcije, te protiv kandide – kaže Krstev Barać.

Pokazalo se da kombucha, zbog visoke koncentracije polifenola i ostalih antioksidansa, može pomoći i u prevenciji rasta i širenja karcinogenih stanica pa ljudi koji redovito piju čaj imaju manji rizik od razvoja različitih vrsta karcinoma.

Napitak od kombuche

Sastojci:

– 1 l vode
– 1/2 šalice sirovog smeđeg šećera
– žlica sencha zelenog čaja (ili crnog čaja)
– 1/2 šalice gotovoga kombucha napitka
– komadić kombucha gljive

Priprema:

Zagrijte vodu do vrenja pa maknite s vatre, dodajte listiće čaja i poklopite.

Nakon 15-ak minuta procijedite i dodajte šećer. Kad se čaj ohladi, prelijte u veću staklenku široka grla.

Dodajte komadić gljive i otvor staklenke zatvorite papirnatim ubrusom ili gazom. Čuvajte na tamnome mjestu sedam dana.

Prelijte u staklenke, a 1/2 šalice napitka i komadić gljive koristite sljedeći put. Pijte koliko vam odgovara.

Sve dobrobiti kombuche

Kod sportaša i rekreativaca usporava umor jer ubrzava izlučivanje mliječne kiseline iz mišića.

Komadić gljive u vodi ili čaju stoji barem 7 dana. Tad se razvijaju bakterije dobre za našu probavu.

Jača imunološki sustav te regulira krvni tlak. Smanjuje šećer u krvi, kolesterol i trigliceride.

Koristi se više od 2000 godina, a prvi zapisi su iz 221. pr. Kr., iz razdoblja Tsin (Qin) dinastije.

Ubrzava izgaranje masnoća i celulita. Održava vitalnost organizma te podiže fizičku i psihičku energiju. Djeluje kod problema s kosom i kožom te smanjuje bore.

Jači imunitet radi dobrih bakterija i smanjuje bolove zbog glukozamina.

Zbog toga što u naš organizam unosi velik broj dobrih bakterija, a kontrolira one loše, kombucha može poboljšati i ojačati naš imunitet, pa postajemo malo otporniji na bolesti, pogotovo one sezonske.

Kombucha je i dobar izvor glukozamina, koji djeluje protuupalno i koji smanjuje bolove, pogotovo kod artritisa, a čak može ublažiti i glavobolju.

Štiti od bolesti i zaslužna je za dugovječnost

Cembuya orientalis (lat.) ili znanstveno Medusomyces Gisevii lindau u različitim zemljama ima i različita imena.

U Japanu je zovu Reishi, u Mađarskoj Japan gomba itd. Najčešći nazivi su combuha, kombucha te čajna gljiva.

Malo poznati način liječenja ovim napitkom prije 60-ak godina objavila je jedna Japanka koja je neko vrijeme boravila u Kargasoku (istok bivšeg SSSR-a) te ustanovila da tamo živi mnogo zdravih 100-godišnjaka.

Ondje nije bilo oboljelih od raka, visokog tlaka, kostobolja, crijevnih problema, a stanovnici su svakodnevno pili taj čudesni napitak.

Solženjicin i Reagan izliječili su karcinom

Ruski književnik i dobitnik Nobelove nagrade Aleksandar Solženjicin izliječio se od karcinoma zahvaljujući napitku od kombuche, a sve je opisao u autobiografskoj knjizi “Stanica za rak”.

Na temelju njegovih opisa liječnici su gljivom izliječili i američkog predsjednika Ronalda Reagana, također oboljelog od raka.

Izvor: 24sata.hr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *