Čaj od ove biljke zapisan je i u Bibliji! KAD VIDITE ŠTA SVE LIJEČI, BRZO ĆETE JE NABAVITI

Masline su široko uzgajne u cijelom svijetu i uglavnom se koriste za kulinarske svrhe. Zanimljivo je da su korištene i za kulinarske i ljekovite svrhe još od davnina, kao i da imaju moćna ljekovita svojstva i sposobnost da liječe gripu, herpes, tuberkulozu, gonoreju, upalu pluća, hepatitis B i meningitis. Ono što ih čini tako koristan je spoj pod nazivom oleuropein. Uloropein također djeluje kao antifungalna, antiparazitsko, i antibakterijsko sredstvo, što ga čini vrlo djelotvornim protiv gljivica, infekcija i bakterija nakon operacije. Čaj napravljen od maslinovog lišća je super protiv brojnih zdravstvenih problema.

Među njima su:

Andenocephalitis
Difterija
Čir na želucu
Malarija
Botulizam
Ateroskleroza
Sindrom kroničnog umora
Herpes
Hepatitis B
Meningitis
Gripa
Tuberkuloza
Gonoreja
Upala pluća
Osim što vam pomaže u borbi protiv bolesti koje su gore navedene, ovaj čaj će podići vašu razinu energije i ojačati vaš imunološki sistem. Možete ga konzumirati kad ste pod stresom i želite da se opustite a odličan je za koristiti nakon tretmana hemoterapije.

Sastojci

15-20 suhog lišća masline
2-3 dl kipuće vode
Priprema
Listovi trebaju biti prikupljeni u proljeće i sušeni vani. Kada se dobro osuše, stavite ih u staklenku i pohraniti na hladnom mjestu. Trebat će vam 15-20 listova za ovaj čaj. Stavite listove u kipuću vodu i kuhajte ih 10 minuta Kad je gotovo, izvadite njih i pustite da se ohladi oko 15 minuta. Slobodno dodajte limunov sok ili med da obogatite ukus. Konzumirajte čaj za nekoliko uzastopnih sedmica i osjetit ćete sve njegove prednosti.

Izvor: narodnamedicina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *