Anti trigliceridi – Celer i limun lijek za snižavanje masnoća u tijelu

Trigliceridi su vrsta masti u krvi. Oni su naš glavni izvor energije i neophodni su za dobro zdravlje. Ali ako ih imate previše u krvi, to može povećati rizik od srčanih bolesti. Anti trigliceridi koji vam pomažu sniziti masnoće u organizmu i pročistiti organizam nakon obilnih obroka su limun i celer. Kako se koristi limun i celer kao prirodni lijek za trigliceride saznajte u nastavku ovog teksta.

Poznato je da visoki trigliceridi doprinose riziku od bolesti srca i drugih bolesti srca i krvnih žila, a vrlo visoke razine triglicerida mogu uzrokovati ozbiljna medicinska stanja kao što je pankreatitis.

Kao i kod mnogih stanja koja povisuju masnoće u krvi, promjene prehrane i načina života kamen su temeljac liječenja. Trigliceridi obično reagiraju vrlo osjetljivo na promjene u prehrani i načinu života.

Limun i trigliceridi

Celer i limun u kombinaciji su najači prirodni lijek koji je odličan za snižavanje masnoća u našem tijelu, a neki vjeruju da je napitak dobar i za čišćenje organizma.

Limunov sok, zahvaljujući velikoj količini vitamina C i mineralnih soli djeluje detoksikacijski (oslobađa od toksina i pročišćava krv), neutralizira kiselost krvi i normalizira tonus (napetost) kapilarnih zidova.

Riješite se masnoće u krvi i skinite kilograme uz samo dva sastojka

Celer i limun za trigliceride upotrijebite na ovaj način.

Potrebni sastojci:

  • 400 g celera (korijen)
  • 1 kg limuna
  • 2 l vode

Priprema: Prvo iscijedite sok od limuna. Celer naribajte i dodajte u vodu s limunovom korom. Kuhajte 20 minuta i ostavite da se ohladi (preko noći ili 6 sati). Procijedite i dodajte sok od limuna.

Pretočite u boce i pijte 1 dl prije jela (3 puta na dan). Može se razrijediti sa mineralnom vodom (1 dl limun-celera i 1 dl vode). Čuvajte napitak na hladnom dok se pije!

Prirodni lijek za trigliceride

Za regulisanje nivoa triglicerida i holesterola koristi se jabukovo sirće kao prirodni lijek. Preporučuje se da dva puta na dan uzimate čašu vode u kojoj ste razmutili 1-2 kašičice jabukovog sirćeta, a po želji možete dodati i malo meda.

Bijeli luk i limun protiv holesterola smatraju se odličnim sredstvima za čišćenje krvnih sudova, smanjivanje nivoa holesterola, jačanju zidova krvnih sudova i snižavanju rizika od opasnih bolesti kao sto je ateroskleroza.

Cimet za trigliceride

Istraživanja su pokazala da se uzimanjem samo pola kašičice cimeta na dan može smanjiti količina lošeg holesterola, može se poboljšati loša probava i smanjiti trigliceridi.

Za napitak su potrebni voda, jabuka i cimet – potrebno je isjeckati jabuku na kriške, dodati kašičicu cimeta i preliti prokuhanom ili filtriranom vodom i pustiti da odstoji sat do dva. Napitak treba piti tokom dana kad god poželite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *