ŽIVJET ĆETE 100 GODINA: Napravite si ovaj čudesni napitak od šargarepe

U ovom članku ćemo predstaviti recept za dug život, koji se može dobiti vrlo brzo i lako. Pripremite ovaj napitak za dugovečnost i konzumirajte ga odmah.

Potrebni sastojci:

– 2 cm dugačkog korena đumbira
– 4 šargarepe
– 3 jabuke
– sok od pola limuna

Način pripreme:

Stavite sve gore navedene sastojke u blender i pomešajte ih dobro dok ne dobijete homogenu smešu. Pijte napitak ujutru, pre doručka, čim ste ga pripremili.

Koren đumbira pomaže u smanjenju nivoa holesterola i bori se sa stomačnom bakterijom, koja se smatra odgovornom za stvaranje ulkusne bolesti.

Ona pozitivno utiče na oporavak crevne flore, reguliše neredovnu stolicu i otklanja intenzivne glavobolje i migrene.

Šargarepa je odlična za srce, zube i desni. Ona štiti telo i doprinosi u borbi protiv srčanog udara. Takođe poboljšava vid, deluje protiv raka i čini kožu glatkom i mekom.

Jabuka pomaže u jačanju imuniteta, odlična je za mršavljenje i stimuliše bubrege, jetru i žuč.

Takođe štiti od bolesti usne duplje, pospešuje varenje, štiti srce i krvne sudove, smanjuje stres, umor i nesanicu, štiti od bakterija i virusa i sprečava neke vrste raka.

Limun snižava visok krvni pritisak, odbacuje toksine, smanjuje bol kod artritisa, deluje protiv infekcija, gripa i takođe deluje protiv usne duplje i bolesti jezika. Takođe jača imuni sistem i inhibira razvoj infekcija.

Izvor: Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *