ZA DOKTORE JE OVAJ RECEPT MELEM: Ovaj prirodni lijek sprečava nastanak srčanog udara i šloga, smanjuje holesterol i jača imuni sistem!

Kako ljekari i ostali medicinski stručnjaci tvrde, redovna upotreba meda pomiješanog sa cimetom prirodni je lijek koji vam može pomoći u borbi sa mnogim bolestima.

Med se koristi kao narodni lijek protiv mnogih bolesti već više od 4.000 godina. Egipćani su ga kroistili za liječenje rana, Grci su vjerovali da produžava životni vijek, Indijanci su smatrali da održava harmoniju u organizmu.

Dajemo vam nekoliko primjera kako treba koristiti cimet i med kod određenih bolesti, uključujući i hronične bolesti kao što je artritis.

Recepti:

Za smanjivanje holesterola:

Napravite čaj i u njega dodajte dvije kašičice meda i tri kašičice cimeta. Ovako napravljen čaj koristite redovno kako bi smanjili nivo holesterola u krvi za 10%.

Kao lijek za kardiovaskularne bolesti:

Ujutru umjesto džema ili marmelade na hljeb namažite med sa cimetom. Redovno konzumiranje ovakvog doručka pomoći će vam da sprečite srčani udar i smanjite nivo holsterola u krvi.

Protiv artritisa:

U dva dl kipuće vode dodajte dvije kašičice meda i jednu kašičicu cimeta. Ovaj napitak se pije ujutru i uveče i on pomaže u liječenju hroničnog artritisa.

Protiv zapaljenja žučne kese

Ako imate bilo kakvo zapaljenje žučne kese, možete koristiti recept za artritis s razlikom što ćete dodati dvije kašičice cimeta i jednu kašiku meda u kipuću vodu.

Protiv prehlade:

Ako vas često hvata prehlada, pojedite mješavinu jedne kašike meda sa pola kašičice cimeta. Redovno uzimanje ove mješavine pomoći će vam u liječenju prehlade, hroničnog kašlja i zapušenih sinusa.

Jačanje imunog sistema:

Preporučuje se redovno konzumiranje ovih namirnica, zato što vam pomažu da ojačate imuni sistem i štite vaše tijelo od bakterija i virusa.

( LijekizPrirode.com )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *