Sok od kiselih krastavaca dobar za zdravlje!

Ako volite kisele krastavce, za vas imamo dobru vijest! I sok od kiselih krastavaca može biti dobar za zdravlje!
Povrće koje se uzgaja već tisućama godina i danas je među najomiljenijom plodovima iz vrta. Za zimnicu se kiseli, a nekima je najslasniji u svježem obliku.

Krastavac sadrži visok udio vode i obilje minerala (kalij, magnezij, mangan, molibden), pa je odličan za hidrataciju i detoksikaciju; uravnotežuje krvni tlak, poboljšava probavu. Dobar je izvor koji pospješuju “otplavljivanje” štetnih tvari iz organizma. U krastavcima se nalaze i značajne količine vitamina A, vlakana, i silicijeva dioksida koji je važan za zdravlje kože

Ako volite jesti krastavce ravno iz staklenke jer vam se sviđa kiseliji okus, više vas ne mora biti sram – donosimo popis dobrobiti koje sok kiselih krastavaca može učiniti za vas.

ŠTITI OD DEHIDRACIJE
Umjesto vode, uzmite malo soka od krastavaca! Ako ste jako žedni, žeđ će najbrže smiriti sok od krastavaca jer vam je potreban napitak koji sadrži natrij i kalij. Kako oba elementa sadrži ovaj napitak, osvježenje ćete osjetiti trenutno.

SMIRUJE GRČEVE U MIŠIĆIMA
Ako se osjećate loše nakon teškog treninga, posegnite za sokom od krastavaca. On će smiriti bolne mišiće i pomoći vam da se brzo oporavite.

JEFTINA NAMIRNICA
Sportski napitci nisu baš jeftini… Krastavci, i njihov sok to jesu. Možete i sami napraviti kisele krastavce, uštedjeti puno, a ostati zdravi.

PUN VITAMINA I ANTIOKSIDANATA
Vjerovali ili ne, ovaj napitak ima visoke količine vitamina C i E te antioksidanata. Ova kombinacija će jačati vaš imunološki sustav i promovirati zdravlje cijelog tijela.

POMAŽE PRI DIJETI
Kako je jabučni ocat poznat po tome da potiče mršavljenje, tako će i voda kiselih krastavaca učinit isto – ako ste ih pripremali s jabučnim octom.

Preuzeto sa večernji.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *