SAMO RIJETKI ZNAJU ZA MOĆI OVE BILJKE: Pročišćava krv i želudac, protiv dijabetesa i bradavica, lijek za jetru i želudac…

Samo rijetki znaju kako se pravilno koristiti…

Njegova ljekovitost je višestruka

Prirodno liječenje se pokazalo mnogo efikasnijim od liječenja hemoterapijama i drugim lijekovima.

Trebali biste znati da hemoterapija osim što ubija kancerogene ćelije, ubija i one dobre.

Mnoge osobe koje su doktori već otpisali, izliječili su se prirodnim lijekovima. Koristili su određene biljke, namirnice kao što su cimet, med, kokosovo ulje itd.

Biljka koja je takođe veoma zdrava jeste maslačak, a nažalost mnogi ne znaju njegova ljekovita svojstva. Da je dobar za želudac, žuč, a efikasan je i u liječenju leukemije.

Čaj od korijena maslačka se preporučuje osobama koje pate od leukemije, a mnogi pacijenti potvrđuju pozitivne rezultate.

Maslačak ubija kancerogene ćelije i oporavlja organizam. Za razliku od hemoterapije, prirodni lijekovi kao što je ovaj, ubijaju samo loše ćelije, ne one zdrave.

Ljekovitost maslačka:

-Lišće maslačka po vitaminskom bogatstvu nadmašuje čak špinat i rajčicu.

-Sadrži vitamine A, B2, C, D i G, te minerale kalij, natrij, kalcij, fosfor i željezo.

-Kao moćan diuretik, blagotvoran je za bubrege i mokraćne organe.

-Osim što ima diuretska svojstva, potiče stvaranje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje kolesterol.

-Zbog brojnih hranjivih tvari koje sadrži, lišće maslačka preporučuje se kao dodatak prehrani za trudnice i žene u postmenopauzi.

-Maslačak je općenito povoljan za ženska oboljenja, a osobito za sprečavanje i liječenje bolesti dojki, cista, karcinoma, otečenosti i kod problema s dojenjem.

Čaj od korijena maslačka:

Korijen maslačka moćan je lijek za jetru i želudac. Šest šoljica čaja od korijena maslačka dnevno mogu izliječiti hepatitis u roku od dva tjedna.

Fitoterapija s ovim čajem liječi svakovrsne tegobe. Preporučuje se kod probavnih tegoba, nedovoljnog lučenja žuči, visokog tlaka i manjka apetita.

Stabljike i cvjetovi:

Stabljike maslačka pospješuju rastvaranje žuči, reguliraju metabolizam te pročišćavaju krv i želudac. Narodna ih medicina preporučuje protiv dijabetesa i za uklanjanje bradavica.

Mažite bradavice mlijekom od stabljika maslačka dok ne otpadnu.

Od cvjetova ove biljke dobiva se sirup, kojeg ponekad nazivaju i medom, zbog njihove sličnosti u strukturi. Taj sirup čisti i jača krv i probavu, a pomaže i kod kašlja. Budite zdravi!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *