Recept profesora Mermerskog – Preko noći “briše” bol u leđima

Bugarski profesor, izuzetno cenjen u Rusiji zbog lekova na prirodnoj bazi, donosi rešenje za probleme diskopatije.

Preparat sa lukom i krompirom

Za pripremu leka potrebni su luk i krompir. Prvi korak je da se oljušte, a potom samelju sa malo soli i dobro promešaju. Bolno mesto potrebno je namazati tankim slojem te mešavine, prekriti gazom i tako ostaviti preko noći.

Luk snažno podstiče cirkulaciju i prokrvljenost, deluje rashlađujuće i sadrži enzime koji podstiču zacelivanje rana i unutrašnjih upala. Sadrži velike količine sumpora koji smanjuje upale. Samostalno je odličan kod uboda osa ili pčela. Ima nisku energetsku vrednost i bogat je mineralnim solima. Zbog velikog sadržaja vitamina A i C , crni luk se može koristiti u lečenju mnogih bolesti disajnih organa, a takođe štiti naš organizam od parazita i infekcija. Isto tako, velika količina vitamina B čini crni luk efikasnim kod bolesti nervnog sistema. Visok sadržaj minerala, posebno gvožđa i fosfora.

Sa druge strane, sirovi krompir je prirodni tretman za bol u donjem delu leđa jer smanjuje otok, olakšava bol, telu daje nutrijente i podstiče relaksaciju mišića i zaceljivanje. Krompir dugo zadržava toplotu i pruža prijatan osećaj , a primena toplote smatra se sredstvom za ublažavanje hrnoničnih bolova, poput onoga što uzrokovano reumatskim bolestima ili osteoartritisom, ali i kod napetih ili upalnih mišića. Kada se deo tela zagreje, krv može bolje teći i krajnji proizvodi metabolizma se brže uklanjaju. Stimuliše se metabolizam, obrambene ćelije se brže grade i imunološki sistem se stabilizuje. Mišići i tetive se opuštaju, a živci su manje osetljivi, što olakšava bol. Zbog toga topli oblog od krompira deluje protiv svih oblika bola koji se ublažavaju boljom cirkulacijom krvi, a time i oksigenacijom bolova u mišićima, reumatskim i hladnim bolovima.

Jabukovo sirće i soda bikarbona

Za pripremu ovog preparata potrebni su samo sirće i kašičica sode bikarbone. Kada pomešate ova dva sastojka, u smesu ubacite komad hleba, stavite ga na bolno mesto i prekrijte gazom. Tako ostavite preko noći.

Jabukovo sirće je prirodni antioksidans i smanjuje upale. Oba svojstva obavljaju funkciju eliminacije bola, jabukovo sirće je sjajan izvor mnogi esencijalnih minerala, kao što su kalcijum, magnezijum, kalijum i fosfor. Ovo sirće jača kosti, jar sadrži veliku količinu magnezijuma koji pomaže kostima da apsorbuju kalcijum. Jabukovo sirće je prepuno antioksidanata i sirćetne kiseline, koji pomažu blokadu štetnih efekata slobodnih radikala i sprečavaju pojavu određenih zdravstvenih stanja poput artritisa. Osim toga, jabukovo sirće potpomaže varenje i podstiče apsorpciju hranljivih materija koje su neophodne za zdrave zglobove. Sirćetna i jabučna kiselina u jabukovom sirćetu pomažu izbacivanje toksina iz tela, što je takođe važan proces za ublažavanje simptoma artritisa.

Soda bikarbona ima moć izvlačenja mlečne kiseline iz mišića koja inače uzrokuje grčenje i bolove. Soda bikarbona je opšte poznati univezralni lek koji u kombinaciji sa jabukovim sirćetom ima snažno antiupalno i alkalizirajuće delovanje prikladno za lečenje svih bolova u telu.

Izvor: Časopis: Ruski Travar

Leave a Reply

Your email address will not be published.