ISPRAVKA(PAŽNJA): PETROLEJ NIJE LEK ZA RAK, TE TVRDNJE SU OPASNE

Na naš portal je 25.05.2022 godine prvi put  prenešen tekst u kome se govori kako je petrolej lijek za rak. Nažalost analizom fekt – čekera je potvrđeno kako su te tvrdnje neutemeljene i nepouzdane. Ovim putem želimo da ispravimo te tvrdnje i da se izvinemo čitaocima zbog toga što smo ih doveli u zabludu.

U prethodnom tekstu smo preneli kako Paula Ganner smatra da “kerozin liječi bolesti koje nastaju iz krvi”.  Međutim, još uvijek stav društva prema takvom načinu liječenja nije do kraja definiran. Te tvrdnje su opasne i neistinite, prenosi raskrinkavanje.

U prethodnom tekstu se govori kako je Paula Ganner  ozbiljno oboljela od raka crijeva s metastazama i  dok je ležala kod kuće sjetila se vojnika koji joj je rekao kako su stari mještani  staroj u  Jugoslaviji (točnije u Hercegovini) kod različitih bolesti pili kerozin i utrljavali ga u bolna mjesta. Nakon što je sebe izliječila pomogla je jos 20 tisuća ljudi. Raskrinkavanje prenosi da Paula nije nikakva doktorica ni naučnica koja je donijela revoluciju u svijet onkologije. Ona je predstavljena kao mesarka iz Tirola, Austrije. Tako da tvrdnje koje je iznijela Paula nemaju baš mnogo smisla.

U daljem tekstu se govori o njenoj terapiji koja ne samo da pomaže u borbi protiv raka, nego i drugih bolesti poput izlječenje dijabetesa, kod bolesti krvi i želuca, kardiovaskularna oboljenja, glavobolje, čirevi na želucu, hemoroidi, očistiti crijeva od glista i parazita itd. Tvrdnje koje je iznijela Paula su neistinite i netačne i mogu biti jako opasne! 

Ovakva nagađanja su opasna i nedokazana!

U tekstu se takođe govori kako prvo treba da se počne sa malim količinima, od nekoliko kapi, da bi posle nekoliko nedelja došli do količine od supene kašike”. Ovo naravno nije tačno i jako je neodgovorno i opasno koristiti petrolej u namjeri da tretiraju oboljenja, jer mogu greškom konzumirati srednje destilovana ili nedestilovana ulja koja uzrokuju rak.

OVE TVRDNJE SU OPASNE I SPADAJU U PSEUDONAUKU.

Šta je petrolej i kako je zaista nastao ? 

U ovom slučaju radi se o vodi koja koja izvire u albanskom selu Kruja, a koja navodno u sebi sadrži petrolej. Ekipa “Vijesti” je uzela uzorak vode direktno sa izvora i odnijela je na testiranje u Institut za javno zdravlje. Analizom je utvrđeno da neko u oba uzorka vode dodaje petrolej. Dakle, osim što voda nije ljekovita, ona je upravo zbog dodavanja ove supstance higijenski neispravna, prenosi Raskrinkavanje.

U daljem tekstu Genadij Malahov, autor knjige “Liječenje kerozinom” govori o tome kako kerozin isušuje i dehidrira stanice raka i tumora i ako ih lišite tekućine, one umiru. Bespotrebno je govoriti da su ove tvrdnje neutemeljene i neistinite. Kerozin je inače drugi naziv za petrolej. Nijedna od ovih tvrdnji što su navedene da petrolej liječi  rak nisu potvrđene od strane instituta za javno zdravlje, stoga mogu biti jako opasna za upotrebu.

Izvinjavamo se još čitaocima jer smo ih doveli u zabludu.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *