Pijte mješavinu meda i jabučnog sirćeta ujutro na prazan želudac: UČINAK NA ORGANIZAM JE NEVJEROJATAN!, PREPORODIĆETE SE U ROKU OD 10 DANA

Ako konzumirate med i jabučni ocat u njihovom neprerađenom, sirovom obliku, uživat ćete brojne zdravstvene prednosti. Ako ove dvije namirnice sastavite zajedno, rezultati postaju još pozitivniji. Pored toga, upotreba meda čini okus pića još ugodnijim.

Sirovi med i jabučni ocat djeluju blagotvorno zbog svojih sposobnosti za obranu od infekcija i tretiranju različitih neugodnosti koje utječu na kvalitetu života.

Zdravstvene blagodati od mješavine jabučnog octa i meda:
Bolje zdravlje i eliminiranje bola u zglobovima (dobro za bol artritisa)
Eliminiranje kiseline i olakšanje od žgaravice
Poboljšanje digestivnog zdravlja, uključujući probleme opstipacije
Gubitak težine
Smanjuje razinu kolesterola i snižava krvni tlak
Ublažava upalu grla
Više energije
Mladalački izgled i bolje stanje kože
Lijek za loš zadah
Smanjenje upale

Zašto je ovo dobitna kombinacija?
Prednosti ovog napitka mogu se objasniti na osnovu kemijskih osobina sastojaka i interakcije s tijelom. Mnogi stručnjaci vjeruju da postajemo bolesni kada naše tijelo pretjerano poveća kiselost (pH ispod 7).

Ocat je prirodno kiseo, ali kada se konzumira, postaje alkalan. Med, također, ima nisku pH, ali podiže baznost tijela u momentu konzumiranja.

Ove dvije supstance su savršen način da se organizam riješi prekomjerne kiselosti uslijed stresnog načina života i konzumiranja nezdravih namirnica i pića. Naša tijela funkcioniraju na najbolji i najzdraviji način kada je pH vrijednost tijela između 7,0 i 7,4, blago alkalna.

Kako napraviti napitak od jabučni ocat i meda:
1 kašičica sirovog meda
1 kašičica jabučnog octa (ako možete tolerirati okus, povećati dozu na 1 veliku kašiku)
1 čaša tople vode
Možda ćete se prvobitno boriti s jakim ukusom u ustima, ali kada osjetite blagodati, najvjerojatnije ćete se željeti držati recepta.

Kada ga piti?
Najbolje je mješavinu piti na prazan želudac, ujutro.

Konzumirajte ga na oko 20-30 minuta prije jela. Budite dosljedni i koristite ga svakodnevno.

Neki predlažu povećanje unosa na dva, ili čak tri puta dnevno, ovisno od vaših potreba i tolerancije za okus.

Jabučni ocat može biti u interakciji s diureticima, laksativima i lijekovima za dijabetes i bolesti srca pa ako ga planirate koristiti svakodnevno obratite se liječniku kako bi se izbjegle interakcije s lijekovima koje uzimate.

stil.kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *