OTROV IZ PLUĆA NESTAJE U ROKU OD 72 SATA: Preporučuje se pušačima da ga konzumiraju barem 14 dana…

Obavezno se preporučuje pušačima…

Svi znamo koliko je duhan štetan i kakav učinak ima na ljudski organizam, te da trebamo što prije riješiti se te loše navike, od koje pati mnogo osoba. Ako niste dovoljno istražili o cigaretama, mislim da je zaista vrijeme da to i uradite, odnosno da ispitate kakvi otrovi se sve u njima nalaze, te da upravo zbog njih vi postaje ovisni o cigaretama. Sa pušenjem možete jedino prestati ako zaista imate ogromnu želju i budete poprilično uporni. Počnite da vodite računa o zdravim navikama u životu, konzumirajte isključivo zdravu hranu, počnite više da se krećete, vježbate, odnosno da budete fizički aktivniji.

Veoma je bitno da se što više trudite, a ne da poslije nekog vremena počnete odustajati!

Cigarete negativno djeluju na ljudsko zdravlje, ali isto tako izazivaju i negativa učinak na kožu i zube koji poslije nekog vremena postaju žućkasti! Osim toga, vaše tijelo počinje brže i lakše da stari! Ono što vam još može pomoći da očistite pluća i da lakše prestanete pušiti, jeste ovaj prirodni lijek. Ovaj lijek će ubiti i sve loše ćelije te ojačati imunitet.

Med,
Med,

RECEPT:

Sastojci:

– 400g bijelog luka

– 400g meda

– malo đumbira (od 2cm do 3cm)

– dvije kašike kurkume u prahu

– malo limuna (sok od pola limuna)

– 1l vode

Kurkuma, Med,
Kurkuma, Med,

Priprema:

Stavite vodu da kuha i onda dodajte bijeli luk i đumbir (prethodno bijeli luk i đumbir oguliti te dobro izblendati). Potom sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi te procijedite. Kada se procijeđena smjesa ohladila dodajte med, limun i kurkumu te dobro izmiješajte da se med istopi. Limun nikada ne stavljajte u vruće mješavine jer je termolabilan i nema efekat u vrućem. Smjesa je gotova i čuvajte je u frižideru.

Dumbir, Bijeli luk,
Dumbir, Bijeli luk,

Primjena:

Uzimajte dva puta dnevno, dvije kašike ujutru na prazan stomak i još dvije prije večere. Čuvajte u staklenoj posudi u frižideru. Konzumirajte barem dvije sedmice. Iznenadit ćete se učinkom ovog lijeka. Budite zdravi!!

Izvor: 5do12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *