NEVJEROVATNA JE MOĆ ZAMRZNUTOG LIMUNA: Najzdravija varijanta – Niste ni svjesni šta sve liječi smrznuti limun…

Najzdravija varijanta…

Limun je prepun vitamina C i ima brojne zdravstvene prednosti za organizam. Ali najzdravija varijanta jeste smrznuti ili zamrznuti limun i to konzumiranje zajedno sa korom, jer je ona zapravo najzdraviji dio ovog cutrusnog voća.

Limunova kora reguliše krvni pritisak, ima antidepresivno djelovanje i tjera tjeskobu, stres i razdražljivost. Osim toga, alkalizuje tijelo i reguliše pH vrijednost krvi.

Limun,
Limun,

Ali limun ne može dugo da traje, te ako ga ne iskoristimo na vrijeme, počinje da truli. Postoji trik da preduhitrimo taj proces te uvijek imamo ovaj citrus kad god nam je potreban.

Stavljanjem limuna u zamrzivač, kasnije ćete koristi ne samo plod, već i koricu koja nam uvijek daje fin ukus u desertima. Još jedna dobra stvar kod smrzavanja limuna je i to što ćete ga tako lakše moći koristiti.

Limun,
Limun,

Smrznuti limun je puno više moćniji i zdraviji u borbi protiv različitih vrsta bolesti, pokazalo je istraživanje Univerziteta Stanford. Studija je pokazala da snažni nutrijenti u kori limuna mogu da unište ćelije skoro pa svih bolesti i to u roku od samo 12 sati, uključujući bolesti prostate, debelog crijeva, gušterače i pluća.

Limun,
Limun,

Proces nije komplikovan ali važno je da pratite određene korake kako bi rezultat bio što bolji. Izaberite limun koji nema mekane dijelove i tamne mrlje po sebi. Prvo operite plod s vodom, a ako imate voćni deterdžent, možete i sa njim.

Limun,
Limun,

Druga opcija je da pomiješate vodu i jabukovo sirće, a to je efikasan način za uklanjanje pesticida. Pripremite kesice za zamrzavanje koje na sebi imaju zatvarač.

Limun možete zamrznuti cijeli, narendani, limunov sok, nasjeckani limun na kriške i koricu od limuna. Limun treba svakodnevno koristiti ali u umjerenim količinama. Budite zdravi!!

Izvor: stil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *