Liječi ove četiri bolesti- Pijete sodu bikarbonu na ovaj način i spasite se

Liječi ove četiri bolesti- Pijete sodu bikarbonu na ovaj način i spasite se.

Ovo je terapija liječenja raka sodom bikarbonom, koja je pomogle stotinama ljudi.

Međutim, bitno je shvatiti da je rak ozbiljna bolest i da se takva terapija obavezno mora raditi pod stručnim nadzorom iskusnog alternativnog liječnika.

Dr. Jim Kelmun je liječnik konvencionalne medicine.

Imao je svoj poseban recept za liječenje raka, koji je dijelio ljudima oboljelima od raka, puštenim kući na umiranje.

Za čudo, većina njih su ozdravili od raka i živjeli još dugi niz godina.

Drugi liječnici su mi rekli da mi je preostalo manje od 6 mjeseci života. Ali doktor Jim mi je dao ovaj recept i za par mjeseci rak je nestao, što je bilo potvrđeno snimanjem – farmer Ian Roadhouse.

Sama ideja o miješanju sode bikarbone s javorovim sirupom može se činiti smiješnom i paradoksalnom, pošto se stanice raka hrane šećerom.

Međutim, u ovom slučaju, šećer djeluje na drukčiji način.

Stanice raka ne uspijevaju iskoristiti šećer za rast, jer ih soda bikarbona odmah ubije.

U ovom slučaju, javorov sirup djeluje tako da povećava nivo šećera u krvi, koji doprema sodu direktno u stanice.

Pretpostavlja se da terapija sodom bikarbonom i javorovim sirupom djeluje poput kemoterapije, ubijajući stanice raka, ali bez ikakve štetnog djelovanja na organizam.

Prema svjedočanstvima brojnih izliječenih, ova terapija je jednostavna, efikasna i može se kombinirati s drugim prirodnim načinima liječenja raka.

Opet napominjemo da bi se ova terapija trebala primjenjivati pod nadzorom alternativnog liječnika.

Postupak:

  • promiješati jedan dio sode bikarbone s tri dijela javorovog sirupa
  • zagrijavati i miješati na vrlo laganoj vatri 10 minuta
  • uzimati 3 čajne žlice dnevno tokom 1-2 mjeseca
  • za vrijeme ove terapije izbjegavati meso, šećer i bijelo brašno

Primjene sode bikarbone veoma su dobro poznate, a mnoge od njih tiču se zdravlja. Jednostavnim napicima, napravljenim na bazi ove sode, u mogućnosti ste da preventivno djelujete na pojavu bolesti, pospješite sopstvenu energiju, ubrzate metabolizam ili izliječite bolestan želudac…

Poznavaoci značaja sode bikarbone naveli su čak 77 njenih korisnih osobina koje mogu da se naširoko primjene u zdravlju, ljepoti ili u domaćinstvu. Nije nikakva novost da konzumiranje sode bikarbone može značajno poboljšati opšte zdravstveno stanje, a kada je u kombinaciji sa nekim drugim sastojcima, njena moć se čak može i povećati.

Navešćemo četiri primjene sode bikarbone i napitke na njenoj bazi, koje možete napraviti sami kod kuće i tako na potpuno prirodan način riješiti se nekoliko zdravstvenih tegoba.

Soda bikarbona kao preventiva

Ovo je i najjednostavnija primjena sode bikarbone, kada se njen prah pomiješa sa običnom pijaćom vodom. Napitak u kojem su pomiješani voda i soda bikarbona nastaje kada se dvije kašike sode sipaju u čašu vode. Ovu mješavinu potrebno je popiti u roku od sat vremena i ponoviti postupak 3 puta dnevno.

Obična voda zamućena sodom bikarbonom ne liječi nijednu specifičnu bolest, ali je preventiva mnogim oboljenjima.

Treba se truditi da tijelo ostane u alkalnom stanju, a soda bikarbona može pomoći uravnotežavanju nivoa pH u tijelu, što će spriječiti mnoge bolesti, pa i one najteže, jer je previše kiseline u tijelu jedan od vodećih uzroka brojnih bolesti.

Ukoliko imate gorušicu ili druge probavne probleme, pola kašičice sode bikarbone rastvoriti u pola šolje vode, pa to popiti jedan sat poslije svakog obroka.

Soda bikarbona kao energetsko piće

Soda bikarbona može da djeluje i kao podrška telesnoj energiji tokom fizičkog napora ili vježbanja u teretani, jer pomaže da se umanji kiselost koja se proizvodi u mišićima dok se trenira. Za ovo piće potrebno je 7 šolja kokosove vode, koju treba zagrijati, pa u nju sipati 1/4 kašičice sode bikarbone. U ovaj rastvor sipati 1/2 šolje soka od limuna, 1/4 šolje meda i 1/2 šolje morske soli.

Mješavinu sipati u staklenu teglu i čuvati je u frižideru. Uz upotrebu tokom vježbanja, ovo energetsko piće može potrajati sedam dana.

Soda bikarbona i zeleni čaj za bolji metabolizam

Ovaj napitak će ubrzati metabolizam, a time i pomoći smanjenju tjelesne težine. Primarna jedinjenja koja se nalaze u zelenom čaju, kao što su katehin, teanin i kofein, dokazano sagorijevaju masti u tijelu, dok dodatak sode bikarbone daje podršku gubljenju viška masti, jer se u kiseloj sredini one ne mogu dobro sagorijeti.

Napitak se pravi tako što se 1/4 kašičice sode bikarbone doda u šolju pripremljenog zelenog čaja, a pije bar jednom dnevno.

Soda bikarbona za bolest želuca

Gastroezofagealna refluksna bolest (GERB) je oboljenje digestivnog sistema koje je uzrokovano vraćanjem želudačnog sadržaja u jednjak, a soda bikarbona je odlična za tretiranje ovog problema. Pomiješati 1/4 kašičice sode bikarbone sa 2 kašike jabukovog sirćeta u šolji vode. Piti po potrebi.

Izvor: kodren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *