LEČI SVE OSIM SMRTI! Ulje ove biljke pomaže kod više od 200 bolesti

Ima protivupalno i antihistaminsko, antimikrobno, antivirusno, antibakterijsko, antiseptičko i analgetičko dejstvo

Crni kim je jedna od najlekovitijih biljaka na svetu! Čak su i naši preci bili svesni toga, pa se ona pominje u Bibliji, njeno seme je pronađeno u grobnici faraona Tutankamona, a prorok Muhamed je za ovu biljku rekao da “leči sve osim smrti”!

Lista bolesti i tegoba kod kojih crni kim može da pomogne je podugačka, a takođe je podugačka i lista aktivnih sastojaka koji se u njemu nalaze. Te aktivne supstance se najbolje čuvaju u obliku ulja, a od crnog kima se mogu praviti i kapsule.

Suzenje očiju, iritacija u grlu, kihanje i začepljen nos samo su neki od simptoma da je alergija na ambroziju uzela maha. Zato će mnogi spas potražiti u prirodnim preparatima, od kojih se jedan posebno ističe – to je ulje crnog kima (kod nas poznatiji kao ćureće), čudotvorna biljka za koju se kaže da ‘leči sve osim smrti’.

Najbolji je iz Egipta Biljka ima širok spektar delovanja u Egiptu i na Bliskom istoku od davnina se koristi u lečenju raznih tegoba i bolesti, a poznata je i njena upotreba u ajurvedskoj medicini.

Veruje se da pomaže u borbi protiv infekcija i kožnih bolesti, ali i dijabetesa, pa čak i raka. Najbolje ulje dolazi iz Egipta, a brojna istraživanja su dokazala njegova lekovita svojstva: između ostalog, ulje crnog kima ima protivupalno i antihistaminsko, antimikrobno, antivirusno, antibakterijsko, antiseptičko i analgetičko dejstvo (ublažava bol).

Sadrži i supstance koje uravnotežavaju rad imunološkog sistema i ublažavaju njegovu reakciju na alergene. Pomaže alergičarima Ulje crnog kima pokazalo je pozitivan efekat u raznim vrstama alergija zahvaljujući timokinonu, bioaktivnom jedinjenju koje smanjuje upale i iritaciju disajnih puteva.

Sadrži više od 100 aktivnih sastojaka koji su se pokazali efikasnim u raznim bolestima, uključujući astmu. Takođe, ovo čudesno ulje smanjuje proizvodnju histamina u organizmu koji je glavni pokretač alergijskih reakcija. Prema istraživanjima, redovna upotreba ovog ulja može ublažiti alergijske simptome poput sinusitisa, iritacije i curenja iz nosa i očiju.

Nedavna istraživanja potvrdila su lekovita svojstva ulja crnog kima u slučajevima alergijskog rinitisa, bronhijalne astme i atopijskog ekcema. Čak 92 odsto ispitanika koji su učestvovali u istraživanju potvrdilo je da su uspeli da ublaže ili u potpunosti oslobode simptome alergijskog rinitisa uz pomoć ulja crnog kima nanesenog nazalno (u obliku kapi za nos).

Kako se koristi

Da biste pomogli kod prolećnih alergija, ulje crnog kima treba piti mesec ili dva pre pojave prvih simptoma. Jedna kašičica dva do tri puta dnevno sa ili neposredno posle obroka je dovoljna. Ulje crnog kima može se koristiti i dermalno (na koži) za ublažavanje ekcema, dermatitisa ili psorijaze, a za ublažavanje astme kapnite nekoliko kapi u difuzor i udahnite.

Izvor: alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *