KOLIKO DNEVNO SE ZAPRAVO SMIJE JESTI: Jača zube, kosti i nokte, izuzetno je dobar za cirkulaciju i mršavljenje…

Kivi ima mnogo blagodati za organizam…

Kivi vodi porijeklo iz Kine, a ime dobija prema istoimenoj ptici koja živi u oblasti Okeanije i zaštitni je znak Novog Zelanda. U zavisnosti od mjesta na kojem raste može da dostigne visinu i do devet metara. Dva najbitnija sastojka kivija su antioksidansi i vitamin C. Količina vitamina C na 100g kivija je 98mg, što je duplo više od narandže i limuna. Pomaže organizmu da neutrališe slobodne radikale, a tako se organizam štiti od mnogih bolesti. Preporučuje se konzumiranje kivija ujutru uz doručak.

Kiwi,
Kiwi,

Jačanje imuniteta:

Velika količina folne kiseline, pored vitamina C, jača odbrambeni sistem organizma. Povećavaju stvaranje bijelih i crvenih krvnih zrnaca, takođe i antitijela, koja nas štite od virusnih oboljenja. Kivi je veoma dobar i za varenje.

Kiwi,
Kiwi,

Bolja cirkulacija:

Kivi sadrži vitamin E i omega 3 i 6 masne kiseline, poboljšava zdravlje arterija. Na ovaj način se sprječava pojava tromba i krvnih ugrušaka. Idealan je za zaštitu od tromboze, srčanog udara i oštećenja mozga.

Ublažava stres:

Ko ne treba da konzumira kivi? Osobe koje su sklone oboljenjima bubrega, imaju pijesak ili kamen, ne treba da jedu kivi jer može doći do njhovih pokretanja. Kivi je idealno voće za ublažavanje stresa. Zbog velike količine vitamina C, ublažava nervozu i uznemirenost.

Kiwi,
Kiwi,

Mršavljenje:

Sadrži dosta vode i nema veliku energetsku vrijednost samim tim idealan je za mršavljenje i izbacivanje tečnosti iz organizma. Ograničite se na dva do tri kivija dnevno jer veći unos može da izazove alergiju.

Jača kosti:

Minerali magnezijum i kalijum nalaze se u kiviju, a odlični su za jačanje kostiju, zuba i noktiju.

Izvor: Magazin.novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *