EVO KAKO PRIRODNO IZGUBITI KILAŽU: Ovi “tajni” načini su jednostavni i efikasni

Savršeno zategnuto tijelo, bez imalo sala, san je skoro svake osobe na svijetu, a da bi se taj san i ostvario, veliki broj ljudi se upušta u nezdrave dijete koje mogu biti i veoma opasne po zdravlje.

Obzirom da nam je priroda podarila nekoliko zdravih načina da se riješimo suvišnih kilograma, nema potrebe za rigoroznim dijetama.

Ovi “tajni” načini su jednostavni i efikasni. Pa da pogledamo neke od prirodnih načina gubljenja suvišnih kilograma.

Jedna jabuka dnevno

Jabuke su dar prirode onima koji žele da smanje tjelesnu težinu. Započnite dan jabukom. Takođe, preporučuje se da pojedete jabuku prije ručka ili večere. One sadrže pektine od kojih se dobija osjećaj sitosti. One će spriječiti i prejedanje.

Magični sok od limuna

Limunada sa kašičicom meda takođe pomaže u smanjenju težine. Limun sadrži vitamin C u izobilju, a on pomaže u povećanju metabolizma. Samim tim, hrana se brže probavlja.

On iskorištava višak masti koji je uskladišten u organizmu te sprečava akumuliranje suvišnih masti. Limun je apsolutno fantastičan, jer ima izvanredan kvalitet – on eliminiše deponovane masti i ugljene hidrate iz organizma.

Eksperimentišite sa supama

Uvrstite supu u svakodnevnu ishranu. U ovom konkretnom slučaju, preporučuju se supe sa dosta svježeg povrća, a možete koristiti i nemasnu piletinu. Izbjegavajte ulje, maslac i druge masne supstance.

Zeleni čaj

Istraživanja pokazuju da zeleni čaj pomaže u sagorijevanju dodatnih 70 do 80 kalorija dnevno. On poboljšava metabolizam pa se preporučuje da ga češće konzumirate.

Povećajte unos salata

Konzumiranje salata odličan je način da ostanete zdravi, spriječite dobijanje dodatnih kilograma i povećate unos vlakana u organizam. Dodajte zeleno lisnato povrće u salatu i ono će vam obezbijediti potrebnu količinu proteina i drugih hranjivih materija.

Izbjegavajte prženu hranu

Izbjegavajte prženu, masnu hranu, kao i brzu hranu. Bez obzira koliko bila primamljiva, ona povećava vaše šanse za gojaznost i razna oboljenja.

Recite “Ne” šećeru

Smanjite unos šećera koliko god možete. On dodaje mnogo praznih kalorija vašoj ishrani. On, takođe, povećava nivo šećera i inzulina u krvi usljed čega vaš organizam počinje da skladišti masti te prestaje da ih sagorijeva. Dakle, obavezno smanjite unos šećera u organizam.

Pijte vodu

Voda je sastavni dio vašeg organizma. Ona ne samo da izbacuje štetne supstance koje se nalaze u vašem organizmu već i smanjuje apetit. Ona povećava metabolizam. Preporučuje se da pijete između osam i deset čaša vode dnevno.

Vježbajte

Poslednje, ali ne i najmanje važno, vježbajte bar četiri puta sedmično. To je najlakši i najjednostavniji način da sagorite dodatne kalorije. Bilo koji način smanjenja tjelesne težine je nepotpun bez odgovarajućeg treninga, bilo da upražnjavate jogu, aerobik, trčanje ili idete u teretanu. Drugim riječima, morate vježbati, jer to upotpunjuje vašu ishranu i pomaže vam da izgubite težinu prirodnim putem.

Svi navedeni načini vam mogu biti od pomoći, ali samo ako ih se striktno pridržavate. Postepeno, oni će postati sastavni dio vašeg života, a vi ćete biti zdraviji i “življi”.

Pa, šta čekate? Idemo da se riješimo dodatnih kalorija i kilograma prirodnim putem.

Izvor: minimagazin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *