CELER I LIMUN: Jednostavan napitak koji pročišćava organizam od masnoće…

Anti trigliceridi koji vam pomažu da snizite masnoću u organizmu i pročistiti organizam nakon obilnih obroka.

Sastojci: 400 g celera (koren), 1 kg limuna i 2 l vode.

Priprema: Prvo iscedite sok od limuna. Celer izrendajte i dodajte u vodu sa limunovom korom. Kuvajte 20 minuta i ostavite da se ohladi (preko noći ili 6 sati).

Procedite i dodajte sok od limuna. Sipajte u flaše i pijte 1 dl pre jela (3 puta na dan). Može se razrediti sa mineralnom vodom (1 dl limun-celera i 1 dl vode). Čuvajte napitak na hladnom dok se pije!

Pročitaj još:

Zašto je dobro piti vodu s limunom i peršunom

Peršun je jedan od najpopularnijih začina u svijetu, a kao biljka koja ima visoke nutritivne vrijednosti i ljekovita svojstva jedan je od sastojaka ovog soka.
Svježi sok od peršuna ima svojstva koja pomažu protoku kisika u organizmu i pomažu za normalno funkcioniranje nadbubrežne žlijezde i štitnjače.

Peršun je odličan i u borbi protiv kamenca u bubrezima, a djelotvoran je protiv bolova povezanih s očima.

Ipak, treba biti oprezan jer se ne smiju uzimati prevelike količine svježeg soka od peršuna jer može prouzročiti smetnje živčanog sistema.

Ali je zato od velike koristi, ako se uzima pomiješan s drugim sokovima. Posebno i kod gubitka kilograma.

Ako želite izgubiti 3 kilograma u pet dana, pijte ovaj sok pripremljen od manjeg stručka neprskanog peršuna, 2-3 dl vode i jednog limuna.

Iscijedite limunov sok u blender, dodajte neprskani i oprani peršun te vodu. Sok pijte ujutro natašte pet dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od deset dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *