ČAJ OD OVE BILJKE ČUVA JETRU, SMANJUJE NADUTOST I ČISTI OD TOKSINA: Jedan je od najsnažnijih prirodnih antioksidansa

Za što je sve dobar čaj od ružmarina – eliksir zdravlja koji povoljno djeluje na probavu i koncentraciju!

Pri prirodnom liječenju jednu biljku često zaboravljamo, a njena ljekovita svojstva nisu mala. Riječ je o ružmarinu, biljci koja sadrži vitamine, minerale i antioksidanse, a stoljećima se korist kao hrana i lijek.

Ružmarin poboljšava probavu hrane, pozitivno utječe na koncentraciju i fokus, bogat je fitokemikalijama koje usporavaju starenje i uklanjaju oksidativni stres. Ovaj ljekoviti začin se može koristiti na mnogo načina. Možete ga dodati omiljenim salatama i domaćim jelima, konzumirati kao čaj ili nanijeti eterično ulje ružmarina na kožu i kosu. Čaj je posebno koristan za probavu i zdravlje jetre. Kada se redovito konzumira, smanjuje rizik od upale i sjajan je za detoksikaciju. Ova biljka veliki je prirodni saveznik u borbi protiv stresa. Ružmarin smanjuje razinu kortizola odnosno hormona koji se luči kada smo pod stresom.

Čaj od ružmarina pozitivno utječe na crijevnu mikrofloru, što ga čini prirodnim lijekom protiv nadutosti i grčeva. Antioksidansi iz ružmarina mogu pomoći u smanjenju šećera u krvi, zbog čega se ova biljka koristi i kao začin u prehrani protiv inzulinske rezistencije. Topli napitak od ružmarina je također odličan izvor vitamina A, vitamina C, karotenoida, kalija, kalcija, magnezija i fosfora.

Kako se priprema čaj od ružmarina – žličicu suhog ružmarina prelijte s 200 ml ključale vode. Poklopite i ostavite da odstoji oko 15 minuta, pa procijedite i konzumirajte jednu do dvije šalice čaja na dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *