AMERIČKA DOKTORICA: Pomiješajte OVA 3 sastojka i NEĆETE oboljeti od raka

Američka doktorka, Carolyn Anderson, dala je u javnost vrlo jednostavan recept kojim se može spriječiti oboljevanje od raka. Riječ je o smjesi, tri lako dostupna sastojka.

Ova saznanja su, kako govori doktorka Andersen, nastala na temelju dvije hiljade godina stare tradicije korištenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim istraživanjima.

Anderson je upozorila da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da obolite od raka.

Recept:

Pomješajte 1/4 čajne kašike kurkume sa 1/2 čajne kašike maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svježeg mljevenog crnog bibera. Ta tri sastojka pomješajte u šoljici.

Ovu smjesu možete konzumirati samu, ali je dodavati raznim jelima, supama i salatama. Samo pripazite da ako ih koristite u kuhanim jelima, da ove sastojke ne prokuhate, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomješajte ih s malo vode.


Šta od ovoga tačno sprječava rak i širenje raka?

Odovor je doktorka dala na svom blogu:

– Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su nevjerovatno moćne. Ne postoji ni jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekt nazivaju se kurkumin.

Najnovija istraživanja otkrila su da kurkuma sprječava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog creva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim hemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti spriječen.

Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za lečenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji s biberom ili đumbirom. Biber prema istraživanjima povečava učinkovitost kurkume za čak 200 posto.

Anderson je još naglasila kako je za uspješnu prevenciju raka, ali i uništavanje ćelija raka, ovu smjesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata.

– Koristite je što je češće moguće – govori Anderson i dodaje kako ova smjesa, odnosno prirodni lijek protiv zločudne bolesti raka, nema nuspojava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *