3 SIMPTOMA OTKRIVAJU DA LI IMATE ZAČEPLJENE ARTERIJE, LJEKARI OTKRILI ZNAKOVE: Važno je uočiti na vrijeme

Mnogi imaju prepreke u arterijama već u dvadesetim godinama, a da toga nisu ni svjesni, sve dok ne bude prekasno.

Od velike važnosti je da prepoznate indikatore i da budete oprezni kako biste što prije posjetili doktora. Ovo je lista najšećih znakova začepljenih arterija. Ispitajte faktore rizika i promjenite svoju dnevnu rutinu radi vašeg vlastitog zdravlja.

1. Neprijatnost u listovima, butinama ili kukovima

Začepljene arterije mogu da izazovu nelagodu u nogama tokom aktivnosti kao što je hodanje. Ovo ukazuje na to da vaši udovi ne dovijaju dovoljno krvi. elagodnost u mišićima ili grčevi u nogama su mogući znakovi. Položaj zalepljene ili ugruška arterije određuju lokaciju bola.

2. Bol u grudima

Smanjeni dotok krvi u srce dovodi do nelagode u gruima. Utrnulost, stezanje, pritisak, težina ili osjećaj peckanaj neki su od simptoma. Pošto je to izazvano emocionalnim ili fizičkim naporom, ljudi obično ne primjećuju ove simptome.

3. Privremeni gubitak vida sa jedne strane

Naše oči i mozak opskrbljuju karotidne arterije. Ako se ove arterije začepe, dolazi do prolaznog gubitka vida ili oštećenja vida na oku. Moždani udar je uzrokovan potpunom blokadom. Zbog toga je važno biti svejstan ovog upozorenja, prenosi Magazin Novosti.

Pored ova tri glavna simptoma, koja su najčešća, postoje i drugi propratni simptomi: umor, vrtoglavica, kratak dah, bol u krstima, hladne ruke ili noge, promjena boje kože u bolnom području.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *